MULTIPLA SKLEROZA

Multipla skleroza po medicinskoj definiciji je višestruko oštećenje bijele tvari centralnog živčanog sustava i/ili leđne moždine, koja za posljedicu ima disfunkcionalno (usporeno, isprekidano, ili u potpunosti onemogućeno) prenošenje impulsa kroz neurone (živčane stanice).

 

Pojam multiple skleroze dolazi od dvije riječi: multiplicis (lat.) = multiplo, višestruko sklerosis (grč.)= morbidno otvrdnjavanje tkiva. Drugim riječima višestruko oštećenje tkiva, odnosno promjena na tkivu. Takva definicija ne implicira uzrok, već samo opisuje posljedičnu štetu koja je nastala iz bilo kojeg razloga; infekcije, traume mozga, moždanog udara…

 

Dakle bitno je razumjeti da je multipla skleroza višestruko oštećenje stanica na mozgu, uslijed kojeg potencijalno dolazi do disfunkcije ili promjena koje utječu na simptomatiku, ovisno o mjestu gdje se oštećenje nalazi.

 

Odnosno ukoliko se radi o promjenama uslijed upalnog procesa – infekcije i reakcije imuniteta na istu, za razliku od današnje interpretacije multiple skleroze kao; “kronične, neizlječive, “autoimune bolesti” nepoznatog uzroka sa progresijom” upalna multipla skleroza je najčešće:

 

INFEKTIVNA BOLEST
SA NAJČEŠĆE POZNATIM UZROKOM KOJI SE MOŽE LIJEČITI
PRIRODNOM IMUNOLOŠKO POSREDOVANOM REAKCIJOM

 

Način na koji se MS kao upalna bolest definira, određuje i način na koji se liječi; ukoliko imamo uzrok – patogeni mikroorganizam koji izaziva upale i reakcije imuniteta, liječenje se provodi adekvatnom diferencijalnom dijagnostikom i uklanjanjem infekcije i koinfekcija, te posljedično samostalnim povlačenjem imunoloških odgovora, te zaustavljanja progresije bolesti.

 

Međutim ukoliko se definira kao “autoimuna bolest”, “nepoznatog uzroka” pri čemu imunološki sustav napada vlastite stanice “bez razloga”, onda će se liječenje usmjeriti na suzbijanje rada imunoloških stanica, odnosno primjenjivati imunosupresivi (kortikosteroidi), koji  blokiraju prirodan rad imunoloških stanica ili uništavaju imunološke stanice, a njihov smisao je smo djelovati na simptomatiku i to najčešće privremeno ili neuspješno.

 

Zato će logično primjena terapije suzbijanja imuniteta, u većini slučajeva dovesti do razvijanja i primarne infekcije i sekundarnih koinfekcija (virusa, gljivica), koje će izazivati daljnje štete u organizmu, da bi se na kraju i primjenom medikamenata – citostatika (kemoterapije), takve stanice uništile u potpunosti.

 

Takvo liječenje se opravdava navodnim “usporavanjem” progresije bolesti, što nije opravdano niti logično, s obzirom da, kao što ćemo pokušati jasno i nedvosmisleno prezentirati da upalna MULTIPLA SKLEROZA se medicinski ne može niti dijagnosticirati niti definirati kao kronična, autoimuna, progresivna, bolest bez uzroka, odnosno da je najčešće ona posljedica poznate infekcije koja se može liječiti.

 

images (19)

 

Svjetska znanstvena i medicinska istraživanja koja se provode već desetljećima, praćena sa svim  relevantnim parametrima; od  laboratorijske dijagnostike usmjerene na uzrok i koinfekcije, do kontrolnih infektivnih, imunoloških i radioloških pretraga pacijenata sa dijagnozom MS-a kao upalnom bolesti, neosporno dokazuju da je:

 

* Multipla skleroza imunološko posredovana bolest sa infektivnim uzrokom.
Uzrok multiple skleroze poznat je u većini slučajeva.
Ne postoji dijagnostika za specifičnu bolest multiplu sklerozu.
* Multipla skleroza nije kronična, autoimuna, progresivna bolest ukoliko se na     vrijeme dijagnosticira i liječi uzrok bolesti.
* Multipla skleroza je u večini slučajeva IZLJEČIVA BOLEST, naročito u početnom stadiju, prije implikacija kontraindiciranih terapija.

 

Navedene činjenice dokazali smo dijagnostikom usmjerenom na uzrok, liječenjem uzroka, te višegodišnjim laboratorijskim i radiološkim praćenjima nekoliko stotina pacijenata posljednih 10 godina. Za razliku od raznih informacija i višestruko samo prepisivanih publikacija na internetu, sa manje više nejasnim, nedokazanim i kontradiktornim tvrdnjama, na našim stranicama možete naći jasna objašnjenja, stručne inforamcije, kao i dokaze na medicinskim nalazima koje ih potvrđuju.

 

Pažljivo pročitajte sve informacije, jer one su dokaz da ukoliko imate dijagnozu MS-a, to ne znači da morate imati i kontraindicirano liječiti “neizlječivu, progresivnu, autoimunu, bolest nepoznatog uzroka”.

Svi sadržaji objavljeni na stranicama http://www.biocentar.eu su privatno intelektualno vlasništvo tvrtke Biocenter d.o.o., uključujući tekstualne, grafičke i ostale materijale, zaštićeni su autorskim pravima sukladno Zakonu o autorskim pravima RH. Protiv prekršitelja autorskih prava bez upozorenja biti će pokrenute pravne mjere sukladno Zakonu o autorskim pravima. Informacije na stranicama su informativne prirode i nisu namjenjene u službene medicinske svrhe, već kao iskustveni, znanstveni i istraživački materijal.

tags: biocentar zagreb, multipla skleroza

%d bloggers like this: