PRIMJER 2

UPOZORENJE: svako kopiranje i zlouporaba sadržaja na stranici smatra se kažnjivim djelom te će biti procesuirano od strane Društva i pacijenata. Imena pacijenata i institucija nisu navedeni zbog zaštite pacijenata i institucija. Društvo Biocentar International posjeduje orginlne nalaze s kojima odgovara za istinitost sadržaja.

 

Primjer 2

Primjer nalaza u nacionalnom inozemnom laboratoriju- izražavanje svih specifičnih proteina

 

 

Prikaz seroloških rezultata u Infektivnoj bolnici – prema kriteriju proizvođača bez specifičnih proteina i bez WB testa ukoliko je Elisa negativna

 

Zaključak: Testiranjem u zaraznoj bolnici elisa test nepouzdan i neosjetljiv test koji često daje negativan rezultat isključuje testiranje WB metodom. Isto u slučaju testiranja WB metodom nalaz se izražava  bez specifičnih proteina i ukoliko ne zadovoljava kriterij pozitivnosti bez obzira da li postoje površinski i fuzijski proteini  ili flagelini koji bi ukazali na mogućnost, infekcije na nalazu se izražava samo opisno POZITIVAN ILI NEGATIVAN nalaz. Takva dijagnostika nažalost onemogućava i ostalim subjektima u procesu liječnjea da neopravdano isključe lajmsku bolest kao uzrok.

S druge strane prateći kroz 5 godina skupine pacijenata koji nisu zadovoljili kriterij,  a kod kojih su nađeni  određeni proteini, te su se nakon uzimanja u obzir epidemiološke anamneze, diferencijalne dijagnostike i simptomatike liječili lajmsku bolest po preporuci infektoga, došlo je do remisije bolesti,  potpunog izlječenja ili značajnog poboljšanja zdravstvenog stanja.

 

Stoga preporučujemo provesti testiranje u laboratorijima koje izražavaju pojedine proteine s obzirom da je dijagnostika lb-a izrazito zahtjevna, a i dodatni čimbenici kao što je primjena koritosteroida znatno smanjuju mogućnost  dijagnostike po uputama iz 2015 godine na samo 15% mogućnosti pronalaženja površinskih proteina, kao što smo iskustveno i sami zabilježili kod pacijenata koji su ih uzimali.

 

 

Svi sadržaji objavljeni na stranicama http://www.biocentar.net vlasništvo su Biocentra , uključujući tekstualne, grafičke i ostale materijale, zaštićeni su autorskim pravima sukladno Zakonu o autorskim pravima RH. Protiv prekršitelja autorskih prava bez upozorenja biti će pokrenute pravne mjere sukladno Zakonu o autorskim pravima. Informacije na stranicama su informativne prirode i nisu namjenjene u službene medicinske svrhe, već kao informativni, iskustveni, znanstveni i istraživački materijal.

 

%d bloggers like this: